Dörrar

Det finns ett stort utbud av dörrar för olika ändamål och man kan hitta alla möjliga typer av dörrar på nätet. För inomhusbruk så kan man till exempel köpa innerdörrar, skjutdörrar, vikdörrar, garderobsdörrar och bastudörrar, medan man för utomhusbruk kan köpa ytterdörrar, förrådsdörrar och fönsterdörrar.

För utomhusbruk så är det viktigt att tänka på säkerheten då inbrottstjuvar i regel tar sig in i hemmet genom antingen dörrar eller fönster. Det är därför viktigt att man köper en säker ytterdörr till hemmet. Det finns olika typer av lås till dörrar, bland annat trepunktslås som har tre stycken hakreglar.

Något som man även bör tänka på är att kolla upp u-värdet på dörren för att se om det har en bra isoleringsförmåga för att minska på energikostnaderna. En branddörr kan dessutom rädda liv om det skulle börja brinna. Många branddörrar skyddar mot brand i åtminstone 30 minuter.

Tänk även på att kolla upp vad dörren har för garantier. En del tillverkare erbjuder hela 20 års garanti, vilket så klart är en stor trygghet.

Att köpa CE-märkta dörrar är en trygghet då det innebär att dörren uppfyller särskilda säkerhetskrav som finns inom EU. En P-märkt dörr är även godkänd av Sveriges tekniska forskningsinstitut och innebär en större trygghet.