2-glasfönster

När det talas om 2-glasfönster menar man fönster som har en sammanfogad isolerruta som består av 2 glas där det finns en luftspalt emellan. Fönster med två glasrutor används flitigt i Sverige sedan lång tid tillbaka och fram till 1970- talet var 2-glasfönster den vanligast förekommande fönsterkonstruktionen på den svenska marknaden. Under 1970- talet började man istället använda sig av 3-glasfönster i energisparande syfte.

Generellt sett så är det på det viset att 3-glasfönster isolerar bättre än vad 2-glasfönster gör, men tack vare modern teknik så kan man uppnå väldigt bra isoleringsförmåga även med 2-glasfönster idag. Det finns många fördelar med att använda sig av 2-glasfönster och då de numera kan isolera väldigt bra så är det många som väljer 2-glasfönster framför 3-glasfönster.

Många förväxlar 2-glasfönster med gammeldags kopplade så kallade 1+1 fönster. Skillnaderna är dock flera mellan dessa två typer av fönster både vad gäller funktion och konstruktion. Med 1+1 fönster får man mindre energieffektiva fönster än när man köper 2-glasfönster men båda sorterna ger ett gammeldags utseende till skillnad från de mer moderna 3-glasfönstren.

Med 3-glasfönster kan man inte få äkta kittad spröjs utan väljer man 3-glasfönster istället för de mer vackra och klassiskt utformade 2-glasfönstrena så får man räkna med att fönstrets spröjs blir utanpåliggande och lös. Detta gör att många väljer 2-glasfönster då många vill ha vackra och smäckra fönster hellre än de mer modernt utformade 3-glasfönstren.

Har man ett hus i gammal stil med gamla fönster och behöver byta ut sina fönster är det ofta 2-glasfönster som man väljer. Då utseendet passar in mycket bra på gamla hus plus att 2-glasfösnster även har andra fördelar så är det ett mycket bra val när man vill uppgradera huset från äldre fönster till mer energieffektiva och nyproducerade 2-glasfönster. När man sätter in nya 2-glasfönster på sitt hus så kan man spara upp till 30 % i uppvärmningskostnader vilket av förklarliga skäl tacksamt tas emot av husägare runt om i landet.

Att byta fönster kan bli en ganska dyr historia, men eftersom de nya och moderna fönstren är betydligt mer energieffektiva än de äldre fönstren så sparar man in mycket pengar i det långa loppet. Det kan kännas som en stor engångssumma när det är dags att betala för nyinstallerade fönster i huset, men man märker snabbt att man tjänar in mycket pengar om året när det gäller husets driftskostnader så det är värt att byta sina fönster.

Köpa 2-glasfönster på nätet

Det kan löna sig att beställa sina nya 2-glasfönster på nätet. Ibland kan prisskillnaderna vara stora. En fördel med att beställa 2-glasfönster på nätet är att man får fönstrena hemlevererade och om man beställer flera fönster kan man hos många handlare få leveransen fraktfritt. Jämför priserna på nätet och begär offert från lokala handlare för att få bästa möjliga pris till dina nya fönster.