Fönsterlås

Fönsterlås kan i allmänhetens ögon te sig väldigt förvirrande då det inte direkt är någonting som man har så bra koll på om man inte arbetar i branschen på ett eller annat sätt. Det finns dock mycket bra information att ta till sig och det är inga svårigheter att bilda sig en uppfattning om vad som gäller när det kommer till fönsterlås.

Det är mycket man ska veta och hålla reda på efter det att man bestämt sig för att köpa fönsterlås till sitt hem. Först och främst ska man veta om låset är för ett inåtgående- eller utåtgående fönster. Alla fönster i ett och samma hem behöver inte nödvändigtvis ha samma slags fönster, så det krävs att man undersöker alla rummens fönster för att vara på den säkra sidan. Vidare ska man kolla med sitt försäkringsbolag vilken låsklass man behöver och sedan ska man utgå från deras rekommendation. Har man barn är det också viktigt att fundera över om man vill ha barnskydd på fönsterlåsen.

Vissa vill ha vanliga lås till sina fönster där man använder en nyckel medan andra hellre vill ha digitala lås som man hanterar genom en kod. Att slippa hålla reda på en massa nycklar är ju alltid skönt så det är många som väljer digitala lås istället för vanliga.

Fönsterlås finns att köpa i ett flertal olika butiker både på nätet och vanliga butiker. Man måste ha koll på vad för slags fönster man har och vad som behövs innan man går och köer fönsterlås så att man inte kommer hem med fel produkter. Det behövs olika lås beroende av om fönstret är inåtgående eller om det är utåtgående och ofta har man båda sorter i ett och samma hem. Se därför till att koll alla de fönster som du vill ha lås till.